Teekkarimetsästäjät ry (TeMe) - Tietoja yhdistyksestä

TeMe on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan alainen yhdistys sekä metsästysseura. TeMe on avoin kaikille metsästyksestä kiinnostuneille AYY:n jäsenille (myös entisille ja TKY:n).

TeMe sai alkunsa jo vuonna 1967 ja on toiminut ensin teknillisen korkeakoulun ja myöhemmin koko Aalto-yliopiston opiskelijoiden metsästysseurana, joka pyrkii tarjoamaan metsästysmahdollisuuksia kaikille metsästyksestä ja TeMe:n toiminnasta kiinnostuneille AYY:n jäsenille. Aktiivista jäsenistöä löytyy tällä hetkellä n. 50 henkilöä, joista osa on opiskelijoita ja osa vanhempia jäseniä.

Katkelma syntyajoista

Teekkarimetsästäjät perustettiin poistamaan ammottava aukko TKY:n toiminnassa. Perustajakolmikko käsitti Olavi Ojaluodon, Eero Ahlstedt’in ja Raimo Nurmelan. Tämä oli myös yhdistyksen ensimmäinen johtokunta siten, että Olavi oli puheenjohtaja, Eero varapj. + sihteeri ja Raimo rahastonhoitaja. Lisäksi oli kaksi jäsentä. Seuran perustava kokous pidettiin 20.9. 1967.
Alkavan yhdistyksen – varisinkin tämän tyyppisen – toiminnan käyntiin panemiseen liittyy erittäin paljon käytännön junailuja ja ensimmäinen toimintasuunnitelmakin oli varsin vaativa tässä suhteessa. Kolmikon jäsenet olivat kaikki neljännellä kurssilla silloin, ja opiskeluhuolet painoivat myös. Onneksi Eero tajusi, miten tärkeästä asiasta loppujen lopuksi oli kyse, hän työnsi opiskelut hetkeksi – vuodeksi – sivuun ja keskittyi hoitamaan TeMen asiaoita päätoimisesti.


Ensimmäinen vuosi
TeMessä oli aikakirjojen mukaan 1.1.1968 jo 21 maksanutta jäsentä, liittymismaksu oli 5 mk ja jäsenmaksu 5 mk / vuosi. Ensimmäisen vuoden toiminta toteutui verrattuna suunnitelmaan suhteellisen hyvin, mm. yhdistetty riistanlaskenta- ja metsästysmatka järjestettiin 2. – 7.11. 1967 Pudasjärvelle 10 jäsenen voimin. Tästä historiallisesta matkasta on onneksi säilynyt dokumentti Otahuudon 23/67 numerossa.